Oferte Cazare Maramures Rebeliones

Circuland cu 35 de kilometri la ora, viteza maxima de circulatie a mocanitei, le da turistilor o sansa de privi cateva dintre cele mai frumoase peisaje ale tarii pe numai traseul. Mai mult decat atat, operatorii turistici ofera si pachete pentru timpul liber al turistilor. Maramuresul a devenit in ultimii ani una dintre cele mai bune destinatii pentru petrecerea sarbatorilor de iarna in general, dar in specific a Revelionului, atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini.

La 14 ani incepe sa sculpteze cruci dar abia la 26 de ani incepe sa dea o nota distinctiva acestora, scriind un epitaf pe cruce. Unii dintre ei au scăpat dar o mulţime de animale au căzut în fărăfund, ursul alegându-se după spusele localnicilor cu vreo 15 cai. Daca în aproape toate culturile lumii, moartea este un moment formal si elegiac, la Sapânta, epitafurile de pe cruci stârnesc deseori zambete. Daca cerul ar fi fost insorit, cu siguranta am fi facut un popas indelungat la unul dintre locurile deosebit amenajate cu mese si banci, pentru a savura natura in toata splendoarea ei.

Ansamblu pe peretii laterali se pot observa ferestrele pe doua niveluri, chiar daca peretii nu sunt suprainaltati ca la alte biserici. Biserica noua din Barsana este una dintre cele 8 biserici aflate pe Lista Mostenirilor Internationale a UNESCO, datorita valorii imense si unice a picturii aflate in interior. Muzica populara Pensiuni Maramures. Ascultati cele mai frumoase melodii de muzica populara maramureseana, cu interpreti consacrati ai folclorului imaginar, de acolo, de deoarece se indica harta-n cui, din Maramures.

Barsana cu cele doua obiective majore ale sale: Biserica din lemn Barsana siManastirea Barsana este una din destinatiile maramuresene ce nu trebuie ratate de nici un calator pasionat. Imediat, privind peste Balta lui Pocol de NV, se vede creștetul Țighierului iar în dreapta, supra SE, biserica lui Pocol, azi ortodoxă, și drumul care acompaniază înspre fostele colonii muncitorești și Mina Sofia Valea Borcutului. La sosirea în Sighet cu trenul dinadins, toţi oaspeţii festivalului (cei care îşi anunţă prezenţa la festival) vor fi aşteptaţi de un microbuz.

Vasile Cotos din Borşa ridică, în incinta mănăstirii, o cruce din marmură. Vaile impresionante create de raurile Vaser si Ruscova atrag numerosi turisti datorita peisajelor unice. Mocanita de pe Valea Varserului ocupa cu usurinta o zi de vacanta, durata calatoriei dus-intors fiind de pana la 14 ore iar plecarea efectuandu-se de obicei dimineata la ora 6, motiv pentru care se prescrie cazarea in Viseul de Sus. Plimbarea pe Valea Izei se incheie in localitatea Vadu Izei, celebra pentru portile sale monumentale.

PROFI incheie aceasta saptamana cu opt noi magazine deschise de la Timisoara, Sibiu, Pitesti, Bucuresti, Râmlenesc, Iasi, Barlad si pana la Sapanta, localitate recunoscuta pentru atractia sa turistica unica in lume, Cimitirul Râzător. Drept E apare frumoasa, veche plantație de pini silvatici și-n continuare Ghistinișul lui Rumân, pe liziera gorunetului. Maramures este o destinatie unica, situata in inima Europei, care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute.

Maramuresul este o zonă rurala idilica, care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute. In partea superioara a fiecarei cruci exista un basorelief ce ilustreaza o scena din viata celui trecut in nefiinta. Casa maicilor de la manastirea Barsana se afla in partea de nord-occi-dent a ansamblului manastiresc si este o cladire cu trei nivele: demisol, parter si etaj. Casa este construita din lemn, in limbaj maramuresean, iar interioarele sunt amenajate cu gust, imbinand modernul cu traditionalul.

Tara a Chioarului alaturi de biserica de la Plopis, a fost construita in 1721 dedesubt directa supraveghere a lui Toma Macarie si poarta hramul "Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril". Mocanita, însemn al Maramuresului, a fost cunoscut in întâiul rand ca tren forestier care strabatea caile inguste dintre munti, transportand lemn de la exploatarile din zona. Aceasta este o zona umeda cu un zavoi bine dezvoltat, încotro se practica pescuitul.

Nicolae" a fost construita la 1643, nu a fost niciodata modificata ori extinsa si este un exemplu de arhitectura tipica din zona Maramuresului istoric. Altarul este separat printr-o catapeteasma construita din lemn sculptat cu ornate specifice artei maramuresene. Manastirea Sapanta Peri numai pe ternul majoritarilor este construita. Totodata, turistii care vor dori sa participe la slujba speciala de Craciun o pot face la Manastirea Barsana, aflata la cinci kilometri de pensiune, dupa care se vor intoarce pentru a petrece in jurul bradului de Craciun, luand cina festiva.

La Manastirea Barsana, turistii care doresc se pot caza in spatiile manastirii doar pe perioada verii, intre lunile mai si septembrie. In perioada de aproape 100 de ani in care mocanita a circulat zilnic, aceasta facea traseul intre Zlatna si Alba Iulia. Informaţiile de contact (email, telefon, fax, adresa) ale firmei Mocanita precum să informaţiile detaliate (bilanţ, dosare, mărci, etc) sunt accesibile membrilor site-dărâma. Organizand si trasee cu mocanita pentru cei ce ne calca pragul.

Aici se desfasoara cursuri pentru incepatori (initiere) si avansati, antrenament, agrement, parcurgerea de trasee montane, sedinte de hipoterapie (cu personal special). Anual se desfasoara aici in luna august Festivalul folclorului codrenesc, cel mai vârstnic festival din judet. Pe varful Prislopului ni se desfasoara in fata ochilor o panorama magnifica:varful Puzdrele, Pietrosul, Cearcanu.